Herman Beens

notaris

Notaris Herman Beens is in 1992 benoemd tot notaris. Herman houdt zich bezig met de algemene notariële adviespraktijk met de nadruk op de advisering van de ondernemer. Daarbij valt te denken aan advisering over eigendom en zeggenschap binnen familiebedrijven, DGA advisering, bedrijfsopvolging en estate planning. Daarnaast begeleidt Herman op notarieel gebied ondernemers, die inmiddels hun bedrijf verkocht hebben. Binnen zijn vastgoedpraktijk hebben complexe onroerendgoedvraagstukken zijn speciale aandacht.
Veel ondernemers binnen en buiten Amersfoort gebruiken de jarenlange kennis en kunde van Herman als klankbord en advies.

Bestuursfuncties

  • Directie VBC notarissen over de periode 1992 – 2016.
  • Rechter-plaatsvervanger Rechtbank Oost-Brabant.
  • Bestuursfuncties bij onder andere de Stichting Vrienden van de St. Joriskerk te Amersfoort, Stichting Vrienden Meander Medisch Centrum, Landgoed Willemsbos en Luchtenburg, Stichting Steunfonds De Lichtenberg/Nijenstede, Raad van Commissarissen Pon Holdings.

Joline  Kronenburg-de Jonge

kandidaat-notaris – partner

Joline Kronenburg is sinds 1994 werkzaam in het notariaat en heeft zich gespecialiseerd in het familierecht. Binnen het familierecht spelen financiële, fiscale, emotionele en juridische aspecten een rol. Joline kan door haar jarenlange ervaring deze aspecten van elkaar scheiden maar ook combineren om zo tot een optimaal advies te komen.
Binnen haar werkgebied vallen testamenten, huwelijkse voorwaarden, samenlevingscontracten, schenkingen, estate planning, verdelingen na echtscheiding, verklaringen van erfrecht, de algehele afwikkeling van nalatenschappen en levenstestamenten. Joline heeft de postacademische Grotius-specialisatie estate planning afgerond. Joline is binnen de EPN lid van de commissies huwelijksvermogensrecht.

Lidmaatschap en nevenactiviteiten
Binnen de EPN lid van de commissie huwelijksvermogensrecht.

Ilse Faass-Strooij

kandidaat-notaris – partner

Ilse Faass-Strooij is vanaf 1994 werkzaam in het notariaat en zij heeft op zowel kleinere als grotere notariskantoren ervaring opgedaan in het ondernemingsrecht.
Vanaf 1 januari 2017 is Ilse werkzaam bij Beens notariaat waar zij zich bezighoudt met de ondernemingsrechtpraktijk.
Oprichtingen, statutenwijzigingen, overdrachten, fusies, splitsingen van zowel ondernemingen als non-profit instellingen (stichtingen en verenigingen) behoren tot haar dagelijkse werkzaamheden.
Ilse is ook goed ingevoerd in de problematiek van fondsen voor gemene rekening (FGR), bedrijfsopvolgingstrajecten (BOR) en NSW-landgoederen.
In haar dagelijks werk communiceert zij makkelijk en met plezier met cliënten en adviseurs om samen de soms complexe situaties te vertalen naar heldere en begrijpelijke adviezen.

Lidmaatschap en nevenactiviteiten:
Daarnaast is zij bestuurslid van Stichting Financials Eemland en lid van Netwerk Ondernemende Vrouwen Amersfoort (NOVA).

Tirza Veldhuizen-van Tamelen

kandidaat-notaris

Tirza Veldhuizen-van Tamelen is kandidaat-notaris ondernemingsrecht.
Zij heeft notarieel recht gestudeerd aan de Vrije Universiteit Amsterdam en werkt sinds 2015 in het notariaat.
Tirza is sinds 1 juni 2021 werkzaam bij Beens Notariaat en werkt daar nauw samen met Ilse in de ondernemingsrechtpraktijk.
Zij beleeft veel plezier aan het contact met cliënten en adviseurs en ziet het als een uitdaging om de vertaalslag te maken van de wensen van cliënt naar de daadwerkelijke juridische vastlegging hiervan.

Mirette Aler-Ludert

notarisklerk

Mirette Aler-Ludert is sinds 1 januari 1990 werkzaam binnen het notariaat en werkt sinds 1 oktober 2016 bij Beens notariaat.
Mirette werkte eerder bij CMS Derks Star Busmann te Utrecht, VBC notarissen te Amersfoort en heeft ook lange tijd voor zichzelf, binnen het notariaat, gewerkt.
Mirette is altijd werkzaam geweest binnen de vastgoedpraktijk bij zowel nieuwbouwprojecten als bijzonder registergoed.
Met name het maken van akten van splitsing in appartementsrechten en wijzigingsakten van splitsing behoren tot haar specialisatie.
Tijdens haar jaren bij VBC notarissen was zij notarisklerk binnen de praktijk van Herman Beens. Tot voor enkele jaren gaf Mirette ook regelmatig cursus op vastgoed-gebied aan de makelaardij en niet-juristen binnen het notariaat.

Nathalie Wammes-Cornelissen

register notarisklerk familierecht

Nathalie Wammes is sinds 2005 werkzaam in het notariaat. Zij is register notarisklerk en heeft de afgelopen jaren veel ervaring opgedaan op het gebied van familierecht. Sinds 1 februari 2018 werkt Nathalie bij Beens notariaat. Ze houdt zich onder andere bezig met het afwikkelen van nalatenschappen en werkt nauw samen met Joline Kronenburg-de Jonge in de familiepraktijk.

Ali Vos-Kamphuis

secretaresse

Ali Vos werkt vanaf 1 oktober 2016 parttime bij Beens notariaat. Ali wil graag betrokken zijn bij de opbouw van Beens notariaat.
Ali heeft veel ervaring in de notariële praktijk en is behulpzaam bij het reilen en zeilen van kantoor.

Frans van Ham

administrateur

Frans van Ham is vanaf 1 april 2018 werkzaam bij Beens Notariaat waar hij vier ochtenden per week werkt. Hier is hij verantwoordelijk voor alle dagelijkse financiële zaken.
Frans is altijd werkzaam geweest op een groot notariskantoor op de financiële administratie. Na een korte tussen periode heeft hij toch weer besloten om binnen het notariaat aan de slag te gaan.

Patricia van  der Veen-Puik

secretaresse

Patricia van der Veen werkt sinds 2010 in het notariaat in Amersfoort. Sinds maart 2019 is Patricia werkzaam bij Beens Notariaat als secretaresse van Herman Beens in de ondernemingsrechtpraktijk en familiepraktijk.
Daarnaast neemt Patricia met veel plezier het office management op zich. Het leuke aan haar werk vindt zij de afwisseling in het werk, de prettige samenwerking met cliënten en de gezelligheid met collega’s op kantoor.

Cathalijne Mooij

secretaresse

Cathalijne volgt de studie rechtsgeleerdheid in Amsterdam. Sinds juli 2019 is Cathalijne werkzaam bij Beens Notariaat. Zij vindt het leuk om allround alle ondersteunende facetten van het notarisvak onder de knie te krijgen.

Zij werkt nauw samen met Joline Kronenburg-de Jonge in de familierecht praktijk.

Shelly Haverlach

receptioniste/telefoniste

Shelly Haverlach is sinds augustus 2020 werkzaam bij Beens notariaat als receptionist/telefoniste.

Ze vindt het belangrijk dat iedereen zich welkom voelt bij ons op kantoor en op juiste wijze wordt geholpen aan de telefoon.

Shelly is nieuw in het notariaat, maar ze wil er graag alles van leren.

Hannah van Cadsand

notarieel medewerker

Hannah van Cadsand heeft in 2020 de opleiding Rechtsgeleerdheid aan de Universiteit van Amsterdam afgerond. Daarna besloot zij dat ze graag in het notariaat aan de slag wilde en heeft zij daarom de premaster Notarieel recht aan de Radboud Universiteit gevolgd. Daar is zij nu bezig met het volgen van die master.

Om het notariaat in deze periode ook in de praktijk al te kunnen zien is zij sinds september 2020 werkzaam bij Beens notariaat. Daar werkt zij met veel plezier samen met Ilse in de ondernemingsrechtpraktijk.

Sonja Wassink-Veenendaal

notarisklerk

Sonja Wassink werkt vanaf 1 september 2021 bij Beens notariaat.

Sonja is van 2000 tot en met 2010 werkzaam geweest voor diverse notariskantoren op de onroerend goed afdelingen.

Na een periode werkzaam geweest op de onroerend goed afdeling van een grote partij in de zorgfinancieringen heeft ze inmiddels haar weg teruggevonden naar het notariaat en werkt ze met veel plezier voor Beens notariaat

Wouter van der Schaft

notarieel medewerker

Wouter van der Schaft werkt sinds 28 maart 2022 bij Beens Notariaat. Sinds 2001 is Wouter werkzaam in het notariaat. Tot afgelopen jaar heeft hij in het Almeerse notariaat gewerkt om vervolgens de overstap te maken naar Beens Notariaat.

Zijn werkzaamheden zijn altijd in de onroerend goed sector geweest, zowel bestaande- als nieuwbouw.

Diederik Beens

secretarieel medewerker

Diederik werkt sinds januari 2022 voor Beens notariaat. Diederik is 15 jaar werkzaam in het notariaat en ondersteunt, met veel plezier, zijn collega’s bij het verlenen van diensten aan opdrachtgevers.

Miranda van Beek

Miranda van Beek is sinds 1992 werkzaam in het notariaat en heeft bij twee middelgrote kantoren in Zeist gewerkt, waar zij voornamelijk werkzaam was in de ondernemingsrechtpraktijk en daarnaast ondersteuning gaf aan de vastgoed- en de familierechtpraktijk.

Sinds 1 september 2022 werkt Miranda bij Beens Notariaat in de ondernemingsrechtpraktijk als secretaresse van Ilse Faass-Strooij. Samen met Kitty verricht zij werkzaamheden op het gebied van het modellenbeheer binnen kantoor.

Victorien Bruggink

Victorien Bruggink is in 2008 gestart als kandidaat-notaris, nadat zij meerdere jaren werkzaam is geweest buiten het notariaat, als universitair docente en juridisch adviseur, ondernemer. Zij is sinds 2018 weer werkzaam als kandidaat-notaris personen- en familierecht en nog altijd erg gelukkig met deze keuze. Zij haalt veel plezier uit het persoonlijk contact met cliënten, het vertalen van wensen in wettelijke oplossingen en het begeleiden van cliënten bij het maken van weloverwogen keuzes. Dit doet zij in nauwe samenwerking met Joline.

Madelon Bax-Burghout

kandidaat-notaris

Madelon Bax werkt sinds 2011 als kandidaat notaris. Zij heeft zich gespecialiseerd in het familierecht. Bij het familierecht draait het om het goed regelen van het persoonlijke leven bij life events als geboorte, trouwen, scheiden, overlijden, stoppen met werken of bedrijfsoverdracht. Tot haar dagelijkse werkzaamheden behoren het opstellen van testamenten en levenstestamenten, contracten ten aanzien van de relatie (samenlevingscontracten, partnerschaps- of huwelijkse voorwaarden) en het opstellen van schenkingsplannen en estateplanningsadviezen. Ook begeleidt zij regelmatig de afwikkeling van nalatenschappen. Madelon is gecertificeerd estate planner.

Het blijft voor Madelon altijd weer een interessante uitdaging om een mooie balans te vinden tussen de emotionele aspecten binnen een gezin of familie en de financiële, fiscale en juridische aspecten.

Madelon is betrokken bij u als client en vertaalt complexe juridische situaties naar een begrijpelijk en praktisch advies. Vanuit haar liefde voor de voetbalsport, helpt Madelon ook vaak professioneel voetballers met het vastleggen van persoonlijke zaken.

Opleidingen

Specialisatieopleiding Estate Planning – Grotius Academie;
Beroepsopleiding notariaat – Stichting Beroepsopleiding Notariaat (CPO);
Studie rechtsgeleerdheid – Universiteit Utrecht, master notarieel recht (met civiel effect).

Lidmaatschap en nevenactiviteiten

Lid van de vereniging van Estate Planners in het notariaat (EPN).