Madelon Bax-Burghout

notaris

Madelon Bax is per 29 maart 2024 benoemd tot notaris als opvolger van Herman Beens. Zij heeft zich gespecialiseerd in het familierecht. Bij het familierecht draait het om het goed regelen van het persoonlijke leven bij life events als geboorte, trouwen, scheiden, overlijden, stoppen met werken of bedrijfsoverdracht. Tot haar dagelijkse werkzaamheden behoren het opstellen van testamenten en levenstestamenten, contracten ten aanzien van de relatie (samenlevingscontracten, partnerschaps- of huwelijkse voorwaarden) en het opstellen van schenkingsplannen en estateplanningsadviezen. Ook begeleidt zij regelmatig de afwikkeling van nalatenschappen. Madelon is gecertificeerd estate planner.
Het blijft voor Madelon altijd weer een interessante uitdaging om een mooie balans te vinden tussen de emotionele aspecten binnen een gezin of familie en de financiële, fiscale en juridische aspecten.
Madelon is betrokken bij u als client en vertaalt complexe juridische situaties naar een begrijpelijk en praktisch advies. Vanuit haar liefde voor de voetbalsport, helpt Madelon ook vaak professioneel voetballers met het vastleggen van persoonlijke zaken.

Opleidingen

Specialisatieopleiding Estate Planning – Grotius Academie;
Beroepsopleiding notariaat – Stichting Beroepsopleiding Notariaat (CPO);
Studie rechtsgeleerdheid – Universiteit Utrecht, master notarieel recht (met civiel effect).

Lidmaatschap en nevenactiviteiten

Lid van de vereniging van Estate Planners in het notariaat (EPN).

Herman Beens

adviseur

Herman Beens is in 1992 benoemd tot notaris en per 29 maart 2024 opgevolgd door notaris Madelon Bax-Burghout. Herman houdt zich bezig met de algemene notariële adviespraktijk met de nadruk op de advisering van de ondernemer. Daarbij valt te denken aan advisering over eigendom en zeggenschap binnen familiebedrijven, DGA advisering, bedrijfsopvolging en estate planning. Daarnaast begeleidt Herman op notarieel gebied ondernemers, die inmiddels hun bedrijf verkocht hebben. Binnen zijn vastgoedpraktijk hebben complexe onroerendgoedvraagstukken zijn speciale aandacht.
Veel ondernemers binnen en buiten Amersfoort gebruiken de jarenlange kennis en kunde van Herman als klankbord en advies.

Bestuursfuncties
Directie VBC notarissen over de periode 1992 – 2016.
Rechter-plaatsvervanger Rechtbank Oost-Brabant.
Bestuursfuncties bij onder andere de Stichting Vrienden van de St. Joriskerk te Amersfoort, Stichting Vrienden Meander Medisch Centrum, Landgoed Willemsbos en Luchtenburg, Stichting Steunfonds De Lichtenberg/Nijenstede, Raad van Commissarissen Pon Holdings.

Ilse Faass-Strooij

kandidaat-notaris – partner

Ilse Faass-Strooij is vanaf 1994 werkzaam in het notariaat en zij heeft op zowel kleinere als grotere notariskantoren ervaring opgedaan in het ondernemingsrecht.
Vanaf 1 januari 2017 is Ilse werkzaam bij Beens notariaat waar zij zich bezighoudt met de ondernemingsrechtpraktijk.
Oprichtingen, statutenwijzigingen, overdrachten, fusies, splitsingen van zowel ondernemingen als non-profit instellingen (stichtingen en verenigingen) behoren tot haar dagelijkse werkzaamheden.
Ilse is ook goed ingevoerd in de problematiek van fondsen voor gemene rekening (FGR), bedrijfsopvolgingstrajecten (BOR) en NSW-landgoederen.
In haar dagelijks werk communiceert zij makkelijk en met plezier met cliënten en adviseurs om samen de soms complexe situaties te vertalen naar heldere en begrijpelijke adviezen.

Lidmaatschap en nevenactiviteiten
Daarnaast is zij bestuurslid van Stichting Financials Eemland en lid van Netwerk Ondernemende Vrouwen Amersfoort (NOVA).

Joline de Jonge

kandidaat-notaris

Joline de Jonge is sinds 1994 werkzaam in het notariaat en heeft zich gespecialiseerd in het familierecht. Binnen het familierecht spelen financiële, fiscale, emotionele en juridische aspecten een rol. Joline kan door haar jarenlange ervaring deze aspecten van elkaar scheiden maar ook combineren om zo tot een optimaal advies te komen.
Binnen haar werkgebied vallen testamenten, huwelijkse voorwaarden, samenlevingscontracten, schenkingen, estate planning, verdelingen na echtscheiding, verklaringen van erfrecht, de algehele afwikkeling van nalatenschappen en levenstestamenten. Joline heeft de postacademische Grotius-specialisatie estate planning afgerond. Joline is binnen de EPN lid van de commissies huwelijksvermogensrecht..

Lidmaatschap en nevenactiviteiten
Binnen de EPN lid van de commissie huwelijksvermogensrecht.

Patricia van  der Veen-Puik

secretaresse

Patricia van der Veen werkt sinds 2010 in het notariaat in Amersfoort. Vanaf maart 2019 is Patricia werkzaam bij Beens Notariaat als secretaresse/assistente van Herman Beens en Madelon Bax.
Daarnaast neemt Patricia met veel plezier het officemanagement op zich. Van ICT tot aan het organiseren van kantooruitjes en borrels, met haar enthousiasme en creativiteit maakt ze er elke keer een feestje van. Het leuke aan haar werk vindt zij de afwisseling in het werk, de prettige samenwerking met cliënten en de gezelligheid met collega’s op kantoor.

Tirza Veldhuizen-van Tamelen

kandidaat-notaris

Tirza Veldhuizen-van Tamelen is kandidaat-notaris ondernemingsrecht.
Zij heeft notarieel recht gestudeerd aan de Vrije Universiteit Amsterdam en werkt sinds 2015 in het notariaat.
Tirza is sinds 1 juni 2021 werkzaam bij Beens Notariaat en werkt daar nauw samen met Ilse in de ondernemingsrechtpraktijk.
Zij beleeft veel plezier aan het contact met cliënten en adviseurs en ziet het als een uitdaging om de vertaalslag te maken van de wensen van cliënt naar de daadwerkelijke juridische vastlegging hiervan.

Hannah van Cadsand

kandidaat-notaris

In 2020 is Hannah van Cadsand naast haar opleiding Notarieel Recht begonnen bij Beens notariaat als werkstudent. Door haar plezier in het werk bij Beens notariaat is zij naast die studie steeds meer gaan werken. In juni 2023 heeft zij de opleiding afgerond en is zij aan de slag gegaan als kandidaat-notaris.

Zij is voornamelijk werkzaam op het ondernemingsrecht, waar zij graag samenwerkt met Ilse en Tirza.

Mirette Aler-Ludert

notarisklerk

Mirette Aler is sinds 1 januari 1990 werkzaam binnen het notariaat en werkt sinds 1 oktober 2016 bij Beens notariaat. Eerder werkte Mirette bij CMS Derks Star Busmann te Utrecht, VBC notarissen te Amersfoort en heeft ook lange tijd voor zichzelf, binnen het notariaat, gewerkt. Mirette is altijd werkzaam geweest binnen de vastgoedpraktijk bij zowel nieuwbouwprojecten als bijzonder registergoed.
Met name het maken van akten van splitsing in appartementsrechten en wijzigingsakten van splitsing behoren tot haar specialisatie.
Tijdens haar jaren bij VBC notarissen was zij notarisklerk binnen de praktijk van Herman Beens.

Nathalie Wammes-Cornelissen

register notarisklerk familierecht

Nathalie Wammes werkt sinds 2005 in het notariaat.
Zij heeft werkzaamheden verricht op familierecht, ondernemingsrecht en registergoed.
Na het behalen van de opleiding tot notarisklerk is zij zich verder gaan verdiepen in het familierecht en heeft zich later gespecialiseerd in het erfrecht.
Zo heeft zij onder andere de leergang Executele en Vereffening van de Novex gevolgd.
Vanaf 2018 is Nathalie bij Beens notariaat werkzaam en houdt zich voornamelijk bezig met het afwikkelen van (complexe) nalatenschappen en andere erfrechtelijke kwesties.
In de afgelopen jaren heeft zij met veel inzet en toewijding vele nalatenschappen naar tevredenheid kunnen afwikkelen.

Sonja Wassink-Veenendaal

notarisklerk

Sonja Wassink werkt vanaf 1 september 2021 bij Beens notariaat.
Sonja is van 2000 tot en met 2010 werkzaam geweest voor diverse notariskantoren op de onroerend goed afdelingen.
Na een periode werkzaam geweest op de onroerend goed afdeling van een grote partij in de zorgfinancieringen heeft ze inmiddels haar weg teruggevonden naar het notariaat en werkt ze met veel plezier voor Beens notariaat

Cathalijne Mooij

secretaresse

Cathalijne volgt de studie rechtsgeleerdheid in Amsterdam. Sinds juli 2019 is Cathalijne werkzaam bij Beens Notariaat. Zij vindt het leuk om allround alle ondersteunende facetten van het notarisvak onder de knie te krijgen.
Zij werkt nauw samen met Joline de Jonge in de familierecht praktijk.

Miranda van Beek

secretaresse

Miranda van Beek is sinds 1992 werkzaam in het notariaat en heeft bij twee middelgrote kantoren in Zeist gewerkt, waar zij voornamelijk werkzaam was in de ondernemingsrechtpraktijk en daarnaast ondersteuning gaf aan de vastgoed- en de familierechtpraktijk.
Sinds 1 september 2022 werkt Miranda bij Beens Notariaat in de ondernemingsrechtpraktijk als secretaresse van Ilse Faass-Strooij. Ook verricht zij werkzaamheden op het gebied van het modellenbeheer binnen kantoor.

Diederik Beens

secretarieel medewerker

Diederik Beens is 16 jaar werkzaam in het notariaat. Sinds januari 2022 werkt hij voor Beens notariaat en ondersteunt, met veel plezier, zijn collega Madelon in de familierechtpraktijk.

Shelly Haverlach

secretarieel medewerker

Shelly Haverlach is sinds augustus 2020 werkzaam bij Beens Notariaat.
Na 2,5 jaar receptioniste bij ons te zijn geweest, wilde zij graag meer gaan leren binnen het notariaat.
Ze werkt nu met veel plezier samen met Nathalie en Joline in de familierechtpraktijk.

Liane Schoute

Liane Schoute is vanaf 1 maart 2023 werkzaam bij Beens notariaat als receptioniste/telefoniste en als secretariële ondersteuning.
Met haar jarenlange ervaring vindt zij het belangrijk dat mensen gehoord worden en een warm welkom worden geheten, zowel aan de telefoon als bij ons kantoor.

Frans van Ham

administrateur

Frans van Ham is vanaf 1 april 2018 werkzaam bij Beens Notariaat waar hij vier ochtenden per week werkt. Hier is hij verantwoordelijk voor alle dagelijkse financiële zaken.
Frans is altijd werkzaam geweest op de financiële administratie van notariskantoren.

Melissa Kieft

secretaresse

Melissa Kieft is sinds 2020 werkzaam in het notariaat, waar zij voornamelijk werkzaam was in de vastgoedpraktijk.

Sinds november 2023 is Melissa werkzaam bij Beens Notariaat in de ondernemingsrechtpraktijk als secretaresse, waar zij graag samen werkt met Tirza. Daarnaast werkt Melissa graag samen met Madelon in de familierecht praktijk.

Ali Vos-Kamphuis

financieel medewerker

Ali Vos werkt vanaf 1 oktober 2016 parttime bij Beens notariaat.
Zij is verantwoordelijk voor de debiteurenadministratie en houdt zich samen met Frans van Ham bezig met de dagelijkse financiële zaken.

Lodewijk

werkstudent

Lodewijk is als werkstudent betrokken bij Beens Notariaat. Daar ondersteunt hij op de donderdag Hannah van Cadsand in de ondernemingsrechtpraktijk.

Gina van den Bedem

werkstudent

Gina van den Bedem is sinds september 2023 begonnen bij Beens Notariaat als werkstudent. Zij studeert HBO-rechten aan de Hogeschool Windesheim. Tijdens haar periode als werkstudent bij Beens Notariaat neemt zij vooral een kijkje in het familierecht.