Onze aanpak

U wilt dat zaken goed geregeld zijn. Dat vraagt van de notaris meer dan alleen akten passeren. Wij nemen samen met u de tijd om ons werk voor u optimaal te kunnen doen. Hieruit ontstaan zakelijk zinvolle en persoonlijk bevredigende relaties. Duidelijke taal en kraakheldere documenten horen daar evengoed bij als proactieve advisering en het onderzoeken van álle aspecten die aan een onderwerp verbonden zijn.

Vanzelfsprekend is een notaris onpartijdig. Desgewenst kunnen wij echter ook als partijnotaris optreden waarbij we uitsluitend uw belangen behartigen bij een transactie.

Wij streven naar een nauwe en efficiënte samenwerking met uw andere adviseurs. Wij kunnen u ook in contact brengen met andere specialisten zoals belastingadviseurs, accountants, vermogensbeheerders, makelaars, taxateurs, vastgoedbemiddelaars of advocaten. Door de nauwe samenwerking zijn uw belangen optimaal behartigd.

Wij hanteren geen standaardtarieven. Geen situatie is immers dezelfde. Wel zijn wij duidelijk over onze tarieven. We doen niet aan verrassingen achteraf. Het uitgangspunt bij onze werkzaamheden is dat we werken op basis van de geïnvesteerde tijd, die we van tevoren zo goed mogelijk inschatten.

Lokaal betrokken, landelijk actief

Onze uitvalsbasis is Middeloo in Amersfoort, een karakteristiek pand op loopafstand van het centraal station en met ruime parkeergelegenheid. Ons werkgebied is echter heel Nederland, zeker als het gaat om gespecialiseerde dienstverlening. U bent elke werkdag welkom bij ons, maar natuurlijk bezoeken wij u ook graag bij u thuis, op uw kantoor of bedrijf. Een telefoontje is voldoende.

Dichtbij en diepgravend

Beens notariaat bundelt de decennialange notariële ervaring van Herman Beens, Joline Kronenburg-de Jonge en Ilse Faass-Strooij. Wij werkten jarenlang samen bij het grootste onafhankelijke notariskantoor van Nederland. Samen met een klein team brengen we nu onze wens in praktijk om dichter bij de cliënt te staan en diepgravend met ons vak om te gaan.
Bij Beens notariaat vindt u ervaren adviseurs in huis die ‘klikken’ met de cliënt: zowel wat levensfase als notariële uitdaging betreft. Wij zijn er altijd en voor elke vraag. Of het nu gaat om het veiligstellen of het naar de volgende generatie overdragen van een zakelijk vergaard vermogen, bedrijfsoverdracht, het starten van een onderneming, een woning kopen, trouwen of samenwonen of het maken van een testament of het afwikkelen van een nalatenschap, wij kunnen u helpen. Kortom: werken, wonen en leven.

Als adviseur hebben we een goed gevoel voor onderlinge verhoudingen en aarzelen wij niet om onuitgesproken zaken te benoemen. Dat is van grote waarde in zowel familieverband als bij zakelijke omstandigheden. Een notariële akte, een overeenkomst of een notarieel advies is mede hierdoor geen langdurig, onduidelijk traject, maar een actieve opdracht waar we met elkaar aan werken en die leidt tot duidelijkheid, zekerheid en rust.